onsdag 18. november 2009

FRA ROM TIL STED MUNCH MUSEUM 2007


Edvard Munchs fødselsdag

I forbindelse med Edvard Munchs fødselsdag den 12. desember 2007 inviterer Munch-museets venner til gløgg og pepperkaker søndag 9. desember 2007 i dokumentarutstillingen. I tillegg til den offentlige omvisningen kl. 13.00 tilbys også en barne- og familieomvisning kl. 12.30. Velkommen!

Performance

Onsdag 12. desember 2007 kl. 14.00 feirer museet Edvard Munchs fødselsdag med to performancer i dokumentarutstillingen. Begge forestillingene skal også vises på kulturfestivalen Et årsverk på Stabekk i Oslo helgen 14.-16. desember.

Performance 1: LYS 2

Performancen er laget av Geraldine Eggerickx og presenteres i samarbeid med Frederique Saura, Jeanne Chevalier, Damien MacDonald og Laurent Geniez.

FLYER[1].LYS.gif

Performance 2: IN / OUT
Konsept og videomontasje: Laurent Fiévet
Koreografi og dans: Johanna Zwaig

"In / Out" er en performance skapt i samarbeid mellom franske Laurent Fiévet og norske Johanna Zwaig. den består av en videomontasje og en danser som beveger seg innenfor og utenfor videoprojeksjonen. Med utgangspunkt i egne studier og teorier om Alfred Hitchcock og billedkunst, har Fiévet laget en videomontasje basert på Hitchcocks "Fuglene", der noen av Edvard Munchs kunstverk kan anes som inspirasjonskilde. I performancen bringer danseren Johanna Zwaig inn skikkelser, sinnstilstander og fysiske fabuleringer med utgangspunkt i Munchs billedverden, og antyder møtepunkter mellom Munchs og Hitchcocks kunstneriske univers.


InOut3.BMP
Laurent Fiévet: Bilde fra videomontasje basert på Hitchcocks "Fuglene".

InOut1.BMP
Laurent Fiévet: Bilde fra videomontasje basert på Hitchcocks "Fuglene".
http://munch.museum.no/content.aspx?id=139&mid=11

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar